RölliNimi: Arctic Hero's Gentleman "Rölli"
Skp: uros
 Syntymäaika: 27.10.2014
Rotu: suomenlapinkoira
Väri: musta merkein
Saapumispäivä: 17.12.2014


Rölli saapui meille pitkän haaveilun ja pohdinnan jälkeen joulukuussa 2014, maailman paras joululahja. Koko ikäni olen koirasta haaveillut, mutta nuorempana esteenä oli allergia, vanhempana tilan- ja rahanpuute. Kun elämä vihdoin oli sillä mallilla, että koiranpentu olisi mahdollinen, saattoihan  sen arvata miten siinä käy. 

Luonteeltaan Rölli on alusta saakka ollut todella rohkea, utelias ja itsenäinen. Se saattoi lähteä isolla takapihalla yksinään tutkailemaan uusia asioita, sen kummemmin välittämättä siitä vaikka ihmiset olisivat poistuneet paikalta. Edelleen Rölli on melko itsenäinen, mutta on kiinnostuneempi siitä, missä me kaksijalkaiset liikutaan. Toisia koiria Rölli haukkuu hihnassa, mutta aina lopulta sillä olisi päämääränä päästä vain painimaan kaikkien kanssa. Pääosin Rölli tulee kaikenlaisten narttujen kanssa toimeen, joskus se ei vain pienempien koirien seurassa tajua kokoaan ja tuppaa pienet koirat jäämään jalkoihin. Uroksia kohtaan Rölli isottelee ja uhittelee. 

Röllin kanssa koitetaan parhaamme mukaan opetella hihnassa käyttäytymistä. Pienempänä Rölliltä saatiin turhanpäiväinen hihnassa louskutus jo kitkettyä pitkälti pois, kunnes lenkillä saatiin päällemme vapaana ollut saksanpaimenkoira. Tämän jälkeen todella pitkään kaikki mahdollinen piti lenkillä haukkua, nyt ollaan onneksi siinä päästy taas jo hieman kehittymään parempaan.

Harrastukset ja tavoitteet
Rally-tokossa tähdätään kilpailemaan jossain kohtaa ALO-luokkaan, tällä hetkellä ei säännöllisiä treenejä ole eikä ole pahemmin tullut ulkona treenailtua. Tarkoitus olisi Loimaalla alkaa treenailla. Nose Workin aloitimme maaliskuussa ja senkin parissa olisi mukava päästä jossain kohtaa jopa kilpailemaan. Tämä laji on meillä kuitenkin vielä niin alkutekijöissään, etten tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jatkokurssille jatkamme syyskuussa. Näyttelyissä on tarkoitus käydä muutamia kertoja, enemmän sitten kun Rölli kehittyy enemmän ja mätsäreissä taas ahkerammin. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä