perjantai 29. tammikuuta 2016 | 16.55

Näin meillä koira herkuttelee!

On jo jonkin aikaa pitänyt tehdä postaus meidän koiran ruokapolitiikasta, ja kun taas tässä istuskellessa on aikaa ja tuli kuviakin siirreltyä, niin nyt olisi hyvä paikka sille postaukselle.

Jo silloin kun Rölli saapui, ajatuksena oli siirtyä koiran joko kokonaan raakaruokaan tai ainakin 50/50 ruokintaan. Tullessaan Rölli sai pentuna jonkin aikaa ensin ihan pelkkää nappulaa turvotettuna, välillä sai sekaan vähän lihaa, raejuustoa, viiliä ym. Pidin alkuun raakaruokinnan kohdalla lisien laskemista vähintään ydinfysiikkana, ja Rölli sai pitkään ruokana puolet raakaa ja puolet nappulaa. Rölli nirsona koirana kuitenkin jätti aina kaikki nappulat syömättä ja närppi vain lihat seasta, joten ajattelin, että fiksuinta olisi siirtyä täysin raakaan.

Pidin lisien laskemista aluksi vähintäänkin ydinfysiikkana. Kun kuitenkin sain pientä apua, ei se sitten niin vaikeaa ollutkaan. Ongelmaksi osoittautui lähinnä tuon koiran nirsous, se kun saattoi pelkän lihankin kohdalla päättää ettei syö esim. koko päivän sapuskoita ollenkaan. Nykyisin ongelma on jo vähän pienentynyt. Joitain valmispötköjä Rölli ei vieläkään suostu syömään, mutta suurin osa ruuasta uppoaa jo muuten. Nappulaa Rölli saa ruuan seassa edelleen, koska meillä on tuolla vielä noin 10kg Acanaa.

Pellavarouhe ja merileväjauhe pienempiin purkkeihin - maustepurkkeihin! 

Kuvassa pellavarouhe, merileväjauhe, pellavaöljy, D-vitamiini ja sinkki
Tätä meillä on nappulana, oli muuten hämmästyttävää kuinka pieneen tilaan voi 18kg nappulaa mennä
Meillä on Röllin ja käärmeiden ruuille oma pakastin, koska aika pian tuli huomattua ettei tuo oma pieni pakastin riitä mihinkään.

Pakastin tullessaan.. 

..ja tällä hetkellä :D

Ja ihan hyvä, että se pakastin tuli hankittua. Loppuvuodesta tuli hankittua 5 kiloa peuranjauhelihaa ja 10 kiloa peurankylkeä ja -selkää. Tosin alkuun Rölli söi noita luita ihan innolla, nyt ei jostain syystä ole aikoihin kelvannut. Ne sieltä joutaa jossain kohtaa myyntiin jos tuo koira ei ala niitä kelpuuttamaan. Saanpahan pakkaseen sitten jotain muuta mahtumaan.

Itselleni ja kahdelle kaverille hankitut lihat ja luut

5kg jauhelihaa ja 10kg kylkiluita ja selkää

Peurankylkeä, oli kiva että näissä oli sentään vähän lihaakin päällä, ettei ihan täysin kaluttua
Yhdessä kohtaa jouduin lopettamaan yhden meidän kaneista, ja kaikki mikä hyödynnettävissä oli, otettiin talteen. Röllille tuntui kaninmaksa olevan ihan ehdoton suosikki, tuntui että kelpasi paljon paremmin kuin esim. sianmaksa. Myös fileet katosi nopeasti treeneissä parempiin suihin. Tämän vuoksi päätin, että lisää kania on jossain kohtaa hankittava. 

Kaikki hyödynnettävissä oleva omissa pusseissaan 

Kanin sisä- ja ulkofileet paistettuna.. 

..ja paloteltuna treenejä varten
Noin niinkuin yleensä Röllille tulee kaupasta ostettua milloin mitäkin lihoja, yleensä -30% olevia tai muuten hyvällä tarjouksella. Kanaa, jauhelihaa, kalaa (jota Rölli syö nirsosti), maksaa, sydäntä.. HK:n ulkofile oli kerran muistaakseni 5 euroa / kilo, sitä tuli sitten ostettettua ja paloiteltua karjalanpaistin kokoisiksi paloiksi pakkaseen.




Tähän vielä loppukevennyksesi Röllin tänään saama pehmokäärme. Sisko kysyi haluaisinko Röllille taas pehmokäärmeen, kun kahdella eurolla löytyi. Käärme saikin kyytiä ja oli jo kymmenen minuutin jälkeen siinä kunnossa, että se oli pakko ottaa pois. Mutta olipahan taas pieni ilo siitäkin :) Nyt se odottaa tuolla muutaman muun lelun parissa josko jossain kohtaa saisin aikaiseksi parsia niitä.

Ylpeä käärmeenkesyttäjä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä