tiistai 26. tammikuuta 2016 | 17.58

Pakkaskäyttöinen lapinkoira

Näin yön tylsinä tunteina heräsi halu kirjoittaa uusi blogiteksti. Vähän viime aikojen kuulumisia ja alkuvuoden suunnitelmia.

Uuttavuotta pelkäsin hieman Röllin osalta. Viime vuonna se oli niin pieni ja tietämätön, ettei oikein tajunnut pelätä mitään. Nyt sillä on ollut taas mitä ihmeellisimpiä mörköjä viimeaikoina. Käytiin lenkillä aattona kahdentoista aikaan päivällä, jolloin kotiovelle tultaessa viereisen kerrostalon pihalla pamahti ensin papattimatto. Rölli pysähtyi kuuntelemaan vähän epävarmana. Tämän jälkeen pamahti jokin vähän isompi, ja sen kohdalla Rölli totesi jotta parempi painua korvat luimussa sisälle. Lenkeillä meillä oli koiralla varmistuksena sekä panta että valjaat ja kummassakin oli hihna kiinni. Ehtoolla lenkillä käytiin hyvissä ajoin jo puoli viiden aikaan, silloin oli onneksi hyvinkin hiljaista. Sisällä Rölli ei raketeista piitannut lainkaan. Uusivuosi siis selvittiin hyvillä mielin.

Röllin nykyinen tyyli maata - etutassut ristissä
Rölli on koira, jonka polttoaineena toimii ilmiselvästi pakkanen. Mitä enemmän on pakkasta, sitä enemmän on energiaa. Ja kaikki on hauskempaa lumessa: piehtarointi, leikkiminen, makoilu, lenkkeily.. Ja kyllähän sitä pitkäkarvaisen koiran omistajana on itsekin tyytyväinen lumessa pyörineeseen puhtaaseen koiraan, jos verrataan syksyisin ja keväisin sitä hiekan ja kuran määrää, mitä turkki kantaa sisään.


Röllin kanssa jäi harrastaminen tuossa loppuvuodesta vähän vähiin, lähinnä ollaan treenailtu hihnakäytöstä ja pieniä edistysaskelia ollaan jo päästy. Nykyisin vastaan tulevat koirat täytyy haukkua enää siihen asti että ovat menneet ohi, ennen ne piti haukkua niin pitkään kun ne vain oli näkyvissä. Lisäksi jos ajoissa huomaan jossain kauempana kulkevan koirakon, useimmiten saan koiran huomion jo namien kanssa itseeni vaikka Rölli ne olisikin huomannut. Me siis edistytään, hitaasti mutta varmasti! 

Maaliskuussa aloitetaan Röllin kanssa Nose Work, jes! Tätä ollaan kotioloissakin vähän treenailtu. On laji, jonka parissa Röllikin jaksaa tehdä ilman, että heti menee hermot. Haasteita saattaa tulevaisuudessa tuottaa huone-etsinnässä tavarat, Rölli kun pelkää välillä vähän kaikenlaista ihmeellistä ennen kuin ajan kanssa saa todeta, ettei se välttämättä hyökkääkään päälle. 

Nose Work -treeniä kotona
Eilen tuli käytyä Mustissa ja Mirrissä katsomassa, josko löytyisi jotain kivaa alennuksista. Mukaan tarttui:

Trick & Treatin kanakierretikkuja ja kuivattu sonninkorva (nämä oli normihintaisia)
Lehmävinku, frisbee ja virtahepovinku (yht. 30,7e - 70% = 9,21e) 
Meillä ei lelut yleensä kestä viittä minuuttia kauempaa (ellei ne ole jotain Röllin mielestä tosi tylsiä täyskumisia leluja). Ajattelin kuitenkin, että kun halvalla leluja sai, niin onpahan edes hetken huvi. Annoin tuon lehmän Röllille eilen viiden aikaan ja se on vieläkin ehjä! Ja sitä on sentään vinguteltu pitkin iltaa lähes koko ajan. Täytynee huomenna hakea vielä toinen samanmoinen! 

"Heitä?!"
Viimeiseksi vielä tällainen kuva. Röllillä on lupa tulla sänkyyn luvan kanssa sillon kun itse ollaan sängyssä. Rölli on ottanut tavaksi tulla sänkyyn kun mennään nukkumaan, viihtyy siinä noin 10 minuuttia sen jälkeen kun valot on sammutettu ja hyppää sitten lattialle nukkumaan. Taitaa olla sängyssä turhan lämmin Röllin mielestä. Aamuisinkin herättää aina pienellä vinkasulla ja luvan saatuaan hyppää hetkeksi viereen makoilemaan ennen kuin noustaan ylös ^_^ <3 

"Hyvää yötä!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä