maanantai 7. maaliskuuta 2016 | 15.50

"Suuret kyvyt kypsyvät myöhään"

Löysin otsikon sananlaskun aikanaan jostain. Ensimmäinen vuosi Röllin kanssa tuntui menevän niin, että yhtä edistysaskelta seurasi kolme askelta taas huonompaan. Vasta nyt viime aikoina tuntuu, että me ihan oikeasti ollaan otettu suuriakin harppauksia eteenpäin Röllin kanssa. Olen aina sanonut, että saan olla Röllin kanssa onnistumisista kymmenkertaisesti ylpeä, ja sitä myös olen!

Lenkeillä meillä on alkanut mennä loistavasti. Ennen lenkeille lähtö oli inhottavaa ja toivoin, että vastaan ei tulisi yhtään koiraa. Nyt jokainen lenkille lähtö tarkoittaa treeniä ja toivon, että vastaan tulisi mahdollisimman monta koiraa. Tämä kertoo mielestäni tarpeeksi siitä, paljonko me ollaan edistytty tuon hihnakäytöksen kanssa. Vieläkään ei päästäisi kapealla jalkakäytävällä nätisti toisen koiran ohi, mutta jopa 5 metrin päässä kävelevä koirakko unohtuu yleensä, kun pyydän Rölliä kontaktiin ja kaivan nameja esiin.

Käytiin muuten reilu viikko sitten Pirkkalassa Prima Pet Premiumin varastomyynnissä. Väkeä oli ihan tolkuttomasti eikä päästy edes kaikkea kunnolla väentungoksen takia katselemaan, mutta matkaan tarttui kaikenlaista kivaa. Agilitykepit (15e), kaksi ruokakuppia (yht. 4e), penkinvälisuoja (2e), neljä lelua (yht. 10e) ja HHC triokierrelaatikko (5e). Lisäksi kävimme samalla yhdessä paikallisessa eläinkaupassa ja mukaan tarttui vihdoin ja viimein Kong Extreme. Vähän olin ennakkoluuloinen, kun ei Rölli jaksa noita namilelujakaan kauaa yrittää tyhjentää, mutta heti ekana iltana koiralla meni pari tuntia rattoisasti Kongin parissa. Loisto-ostos!

Prima Pet Premiumin varastomyymälän ostokset (poislukien Kong)
Olen ihan hurahtanut lajiin nimeltä nose work. Olen siis aiemmin käynyt yhden kurssin vanhempieni koiran kanssa, eilen alkoi kurssi Röllin kanssa. Suosittelen kaikkia vähääkään kiinnostuneita kokeilemaan lajia. Itselläni innostus lajiin lähti jo ihan siitä, että sitä voi harrastaa lähes minkälaisen koiran kanssa tahansa. Treeneissäkin meillä koirat suorittaa aina harjoitukset ilman muita koiria, jolloin laji sopii myös koira-aroille koirille. Sitä on helppo harrastaa ja harjoitella yksin, niin kotona, ulkona kuin lähes missä vaan! Mikäli haluatte, voin tästä lajista tehdä vielä erikseen kokonaisen postauksen :)

Röllin nose work -harjoitukset kotona
Röllin kanssa oltiin siis eilen ensimmäisissä treeneissä. Jonkin verranhan ollaan kotona harjoiteltukin. Treenit oli toisessa kerroksessa. Suomeksi: rappusia, paljon rappusia koiralle joka pelkää niitä kuollakseen. No, ei auttanut kun ottaa koira kantoon :D Käytiin puolessa välissä treenejä ulkona, ja Rölli yllätti kipittämällä rappuset itse ylös! Hitaasti ja selkeästi pelokkaana, mutta kuitenkin! Treenit sujui hyvin, vaikkakin Rölli päätti merkata suoraan hajulaatikon päälle.. Ja yritti alkuun tarjoilla kovasti rallyliikkeitä ja katsekontaktia. Hallilla oleva "oleskelutila" kentän ulkopuolella on hyvin pieni ja siitä huolimatta Rölli pärjäsi tosi mallikkaasti muiden koirien seurassa!

Röllin kanssa nose work -kurssilla Loimaalla
Arvonnan muuten voitto Marika Tehikoski, onnea! :) Video arvonnasta löytyy Rock 'n' Röllin Facebook-sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä