torstai 30. kesäkuuta 2016 | 4.52

Kun koira inhoaa kynsienleikkuuta

Rölli on aina inhonnut kun sitä kosketaan tassuihin. Se antaa tassua kyllä kunnolla kun pyytää, mutta kaikki missä etenkin etutassuihin kosketellaan kunnolla.. siitä se ei tykkää. En tiedä kutiaako se helposti, vai mikä siinä on niin kamalaa. Tämä vaikeuttaa tassujen kuivaamista, mutta vielä enemmän kynsienleikkuuta.

Tähän asti kynnet on pitänyt leikata aina niin, että mieheni vie huomiota nameilla samalla kun minä napsin kynsiä. Nyt ensi kertaa sain kynnet leikattua yksin, ilman sen suurempia ongelmia. Käskin koiran sohvalle makaamaan, itse istuin lattialla koiran edessä.


Nameja viereen ja aina joka kynnen jälkeen kehu ja nami. Nyt kun löydettiin meille toimiva tapa, tätä aletaankin harjottelemaan ainakin kerran viikossa. Saadaan suonetkin vähän vetäytymään. Pari kertaa etutassujen kohdalla Röllin meinasi mennä hermot, se ottaa aina suullaan kädestä kiinni ja siirtää kättä pois. Ei siis enää nykyisin varsinaisesti pure, mitä teki nuorempana paljonkin.

Takatassusta kiinni ja kynnet lyhyeksi
Hommaa helpottaa, jos koira osaa maata kyljellään käskystä. Nuorempana Röllin kanssa sitä harjoiteltiin pentukoulussa, kun harjoiteltiin rauhoittumista. Ei se nytkään suostunut kyljellään makaamaan koko aikaa, mutta tätäkin treenataan sitkeästi kynsienleikkuun yhteydessä. Meillä on edesauttanut myös se, että jos Rölli makoilee sohvalla tossa vieressä, niin rapsuttelujen välissä aina ohimennen koskettelen tassuja.

"Mitä teet?"
"No sen kun teet.."
Jotkut saattaa ajatella, että luoja, sehän on vain kynsienleikkuuta, mutta kun omistaa koiran jonka kanssa kynsienleikkuu on aina ollut yhtä kamppailua, tämä on meille iso helpotus ja harppaus!

4 kommenttia:

 1. Ymmärrän hyvin :P Louhi ei ole arvostanut kauheesti kynsien leikkuuta ja pienempänä yritti aina kovasti uhkailla puremalla. Tosin ei se koskaan purrut kovaa, vaan lähinnä otti kädestä hampailla kiinni ja sähelsi ihan pirusti, sätki ja rimpuili. Mä en koskaan lähtenyt tuohon, nami per kynsi tai nami per tassu -touhuun. Kynnet leikataan piste. Sen jälkeen sitten saa ehkä namin. Nyt sujuu jo paljon paremmin, nöyrtyy tilanteeseen. Kelmin kanssa ei oo niin murheita mistään, harjan kun ottaa esille, tyyppi kellahtaa selälleen ja hihkuu... Louhi taas pudottaa korvat harmistuksesta sivuille ja yrittää muuttua näkymättömäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä yritettiin pitkään sitä, että ne leikattiin sitten vaikka väkisin, mutta siihen kieltämättä kului kauemmin aikaa kuin tähän tyyliin. Nyt aikaa ei loppujen lopuksi mennyt kauaa. Tassujen kuivaamisen kanssa meillä on se, että ne kuivataan nyt, teki koira mitä tahansa, koska siihen uppois aikaa muuten ikuisuus.

   Harjaamisesta tuo ei muuten meinaa mitään, mutta villahousujen harjaamisesta ei niin kovasti nauti :D

   Poista
 2. tsemppiä harjoituksiin. Hyvällä tiellä olette :) Namittamalla harmittavainen kynsienleikkuu kytkeytyy mukavaan oloon herkkuja mutustellessa ja pikkuhiljaa kynsienleikkuu helpottuu.
  Se ei tosiaan ole 'vain' kynsienleikkuuta vaan on todella hankalaa, jos koira vastustaa hoitotoimenpiteitä.

  Rapsut Röllille :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tosiaan, tuo on sellainen voimapesä kun päättää alkaa otteesta kiemurtelemaan, että en mä ainakaan yksin tuota saa noin vaan kaapattua syliin kynsienleikkuuseen :D

   Rölli kiittää rapsuista, niitä ei ikinä saa liikaa! ;)

   Poista

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä